Brisbane – Kotikaupunkimme Australiassa

Meillä oli alusta asti haaveena asettua juurikin Brisbaneen. Mistä syystä tämä kaupunki meitä sitten niin kovasti kiehtoi? Onhan maa täynnä hienoja tunnettuja kaupunkeja kuten Sydney, Melbourne, Adelaide ja Perth. Valitsimme Brisbanen siksi, että meitä kiehtoi sen sijainti Queenslandin pääkaupunkina. Trooppinen alue, jossa talvellakin on suhteellisen lämmin ilmasto ja tottakai se vaikutti juuri sopivalta myös työnhakumahdollisuuksien kannalta. Lisäksi kaupungissa on Australian suurin suomalaisyhteisö.

Joenuomat ovat täynnä ulkoilualueita, joista voi ihastella kaupungin kauneutta eri näkökulmista. Kuva otettu Kangaroo Point:sta.
Joella kulkee julkisen liikenteen lauttoja, joita pääsee käyttämään paikallisella ladattavalla matkakortilla. Tämä on mukava tapa kiertää kaupunkia jokiteitse.

Yleiskuva kaupungista

Kaupunki on juuri sopivan kokoinen eli ei liian pieni eikä liian suuri. Queenslandin pääkaupunkina se tarjoaa loputtomasti tekemistä ja aika ei takuulla käy pitkäksi, sillä arkenakin kaupunki elää ja sykkii. Lukuisat tapahtumat ja persoonalliset urbaanit kuppilat tarjoavat jokaiselle jotakin. Aina voi piipahtaa kahville johonkin lukemattomista kahviloista tai levittää viltin kaupungin puistoalueiden nurmikolle eväät mukana, tai shoppailla persoonallisissa liikkeissä. Kaupunki on juuri sopivan kokoinen.

Kaupungin keskusta ei ole järin suuri, mutta sitäkin tunnelmallisempi. Kuva otettu Mount Coot Tha:lta.
Kaupungissa on useita hyvin järjestettyjä kaasulämmöllä toimivia grillipaikkoja kaikkien käyttöön ja vieläpä ilmaiseksi. Tässä Ossi tekee pientä välipalaa.
Picnik -välineet kuntoon ja puistoon.

Brisbanen keskusta

Kävellen pääsee keskustan alueella kaikkialle. Queenstreet pääkatuna tarjoaa lukuisia ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Sen varrelta löytyy tutut vaateliikkeet kuten H&M ja Zara, sekä aussien oma Stockmann; Myer Center.

Kaupungissa on useampia korkeita rakennuksia. Kuva otettu South Bank:sta.

City Botanic Gardens on pako kaupungin sykkeestä keskelle luontoa, siellä voi törmätä monenlaisiin lintuihin, tutustua Queenslandin luonnonvaraiseen kasvillisuuteen ja viettää rentouttavan päivän vaikka ystävien kanssa. Viikonloppuisin alueella järjestetään viikonloppumarkkinat.

Puutarhamaisessa puistossa on kaikenlaista kasvillisuutta sekä erittäin hyvin ylläpidetyt istutukset.
Puistossa on erittäin erikoislaatuisia puita.
Tämä todellakin on viidakko keskellä kaupunkia. Kuvittele itsesi aamulenkille näihin maisemiin.
Botanical Garden rajoittuu jokeen, jonka varrella on erittäin viihtyisä kävelyreitti.
Jokainen viikonloppu Botanical Garden:ssa pidetään markkinat. Tarjolla on elävää musiikkia, herkkuja sekä paikallisia käsitöitä.

Victoria Bridge -sillan toisella puolella sijaitseva South Bank on tapahtumien keskittymä, siellä järjestetään mm. myöskin joka viikonloppumarkkinat, joissa pääsee tutustumaan paikallisten yrittäjien valikoimiin. Brisbane Wheel vie korkeuksiin ja näyttää kaupungin siluetin yläilmoista. Maailmanpyörään saa ostettua lasilliset kuohuviiniä mukaan, aika romanttinen idea vaikkapa treffeille. Jos ilma on lämmin, niin South Bankin alueelta löytyy laguuni, johon pääsee ilmaiseksi pulahtamaan. Lukuisat kulttuurin nälkäisten elämyskohteet löytyvät myös tältä alueelta.

Allas, aurinko ja aikaa. Kolmen A:an yhdistelmä, jotka vievät sinut rentoutumisen alkulähteelle.
Laguunin luona notkuvat Ibis-linnut ovat vaarattomia, vaikka ovatkin aika hurjan näköisiä. Pulutkin ovat aggressiivisempia.
South Bank:in Laguuni on aivan mahtava paikka viettää vapaapäivää makoillen hiekalla ja välillä uimassakin. Ympärillä on useita terasseja ja ravintoloita, joista voi käydä hakemassa vaikkapa yhden rentouttavan kylmän huurteisen juoman.
Maailmanpyörää ei voi olla näkemättä. Ilta-aikaan se on valaistu ja näyttää erittäin kauniilta.

Vieressä sijaitsee West End, joka on Brisbanen oma hipsteri alue. Sieltä löytää edulliset kebab paikat ja pubit, myös vegaaneita on ajateltu ja heillekin löytyy ravintoloita moneen lähtöön, eikä hinta käy lompakon päälle.

Kangaroo Point takaa varmasti hienoimmat näkymät kaupunkiin. Illalla auringon laskiessa pilvenpiirtäjiin ja keskellä kulkevaan jokeen heijastuvat auringonsäteet ovat upea näky. Kalliolla voi myös harjoittaa kiipeilyä, tai vaikka lenkkeillä hyviä reittejä pitkin. Tämä on tunnettu kaupunkilaisten ja matkailijoiden viikonlopun kohtaamispaikkana.

Kaupungin ehkäpä parhaat auringonlaskut koet Kangaroo Pointissa. Varoituksena rento ilmapiiri alueella voi tarttua.
Nyt on kyllä joku kumma jarrumies ilmestynyt tuohon keskelle kuvaa. Lähteekö se pyyhkimällä pois?

Fortitude Valley on kaupungin urbaanein alue. Alueella sijaitsee vanhat tehdasrakennukset, jotka on tänä päivänä muutettu yökerhoiksi sekä asunnoiksi. Kaupungin vilkkain yöelämä löytyy sieltä. “Valley” Sijaitsee aivan kävelymatkan päässä keskustan Queen Street Mall:lta. Mikäli humppajalkaa tanssittaa, niin sinne siis. Kannattaa tosin pitää silmät auki kaiken maailman valopäiltä siellä.

Roma Park on upea puisto tuhansine istutuksineen ja villeine liskoeläimineen. Täydellinen päivä mennä karkuun kaupungin kiirettä. Istutukset puistossa ovat kerrassaan upeita.

Roma Park:in lukuistan istutukset on tehty piirun tarkasti. Puistossa liikkuu vapaana myöskin villejä liskoeläimiä, jotka patsastelevat päivää kivien päällä.

Lähiöt eli meidän asuinalueemme

Tässä olivat Brisbanen keskustan alueen parhaat palat. Me kuitenkin asuimme esikaupunkialueella Everton Parkissa ensimmäiset kolme kuukautta, joista seuraavat kaksi kuukautta Wooloowin nimisellä alueella. Esikaupunkialueet ovat Brisbanen ympärillä valtavia ja ruuhkat melkoiset. Onneksi bussilla ja junilla pääsee sujuvasti liikkumaan ja riippuen liikenteestä matkaan keskustaan meiltä meni noin puoli tuntia. Brisbanessa tuttavallisemmin Brissy:ssä ei juuri kerrostalolähiöitä näe. Suurin osa taloista on omakotitaloja tai paritaloja.

Meidän Wooloowin:in kodin pihalla oli ihq keinu ja tottakai Kaisan oli päästävä kokeilemaan. Keinu on kuulemamme mukaan ollut siinä jo vuosikymmeniä. Siitä kertoo, että puu on kasvanut keinun narujen päälle.
Mikä onkaan mukavampaa, kuin viettää rattoisia iltapäiviä hyvän ystäväpariskunnan kanssa ja vielä suomalaisten ysäriruokien parissa? Or what do you think Kaisa and Ryan?
Meillä oli aika usein pienimuotoisia grilli-iltoja yhdessä, joissa pääsimme näyttämään omat grillimaisterin taidot.
Lähiöalueiden lukemattomissa puistoissa voi ottaa vapaapäivänä rennosti. Me useimmiten menimme heittelemään frisbeetä, kuuntelemaan musiikkia ja ihan vain notkuilemaan.
Tämä villi koala roikkui puussa Clevelandin kaupunginosassa.

Brisbanen lähialueet

Kaupunki on pinta-alaltaan valtava, kun ottaa kaikki kaupunginosat huomioon. Rajalta rajalle ei tunnissa pääse, joten pieni keskusta alue vääristää kaupungin kokoa aikamoisen paljon. Brisbanesta on lisäksi mukavan matkan päässä mukavia ilta- ja viikonloppukohteita.

Suoraan idässä sijaitsee Stradbroke Island, jonne kulkee lautta muutamia kertoja päivässä. Lautta ottaa kyytiin niin autolla, polkupyörällä, kuin jalkapatikallakin kulkevat. Saarella on yleinen bussiliikenne, joten kyytejä ei tarvitse järjestellä, mutta oma auto on sinne paras. Saarella on trooppisia rantoja silmiinkantamattomiin, joita voi kulkea autolla. Mahdollisuutena on myös sukellusreissut, surffailu ja ihan vain rentoilu. Suosittelemme!

Olimme saarella kaverimme autolla, jota hän pitää siellä “saariautonaan”. Voiko upeampaa fiilistä välittyä kuvan kautta?
Stradbroke Island:lla pääset ajelemaan maastoautollasi rannalla niin paljon, kuin vaan haluat. Luvan ostettua voit myös viettää yön merkatuilla paikoilla dyynien päällä.
Saari on täynnä villejä kenguruita. Tämä komistus oli lounastauolla dyynin päällä.
Noh tuliko siihen jotain vikaa vai? Onneksi meillä oli “voimamies” mukana.
Olimme onnellisia. Olemme onnellisia. Mitäs tässä muutakaan voi? Taustalla on muuten aika kiva surffiranta.
Ilta-auringon aikaan valokin oli suotuisa yhteiskuvalle.
Vaikka kuvasta voisi muuta luulla, niin tässähän paistaa Australian rapsakka talvipäivän aurinko.
Illalla laitoimme grillin tulille ja aloimme valmistella illan menyyta. Samaan aikaan tuhannet lepakot lensivät yli kohti ruokaisempia maisemia.
Mudcrab paistettiin sellaisenaan kuumalla parilalla. Omasta mielestämme rapu maistui siltä, kuin se on nimeltäänkin eli mudalta. Olipahan kuitenkin eksoottista.

Pohjoiseen lähtiessä lähempää löytyy patikointiin Mount Glorious sekä rantaelämään Redcliffe ja hiukan kauempaa loistavat Bribie Island, Sunshine Coast sekä tunnettu Noosa Heads. Mount Glorious kätkee uskomattomia ulkoilumaastoja sekä vesiputouksia vuoristossa. Redcliffe on lähin alue pohjoisesta missä on kunnon ranta sekä rantaelämää. Kaupunki on tunnetun Bee Gees-yhtyeen kotikaupunki, josta löytyvä The Bee Gees Way on täynnä yhtyeen historiaa. Paikasta löytyy myös upea hylky makaamasta rannalta. Bribie Island:lle pääsee sillan yli autolla. Netin kautta ostaessasi luvat rannalla ajeluun ja leirintäpaikoilla yöpymiseen voit viettää täydellisen rantaloman saarella luonnon helmassa. Meri, aurinko ja sinä… Mieti! Sunshine Coast ja Noosa Heads on tunnettu huippuluokan surffipaikoista ja rennosta tunnelmasta. Näissä paikoissa on lisäksi kaikki palvelut mitä voit kuvitella. Yöpaikkoja löytyy luksuksesta budjettiin ja me voimme taata, että viihdyt.

Vuoriston tiet ovat mielenkiintoisia ajaa. Ei tarvitse kauas lähteä kaupungista, kun jo maaseutu avautuu.
Kuivaa joenuomaa pitkin kulkiessa voi löytää uusia merkillisiä paikkoja. Pian tämän jälkeen alkoi hiukan ukkostaa ja iilimadot alkoivat kaivautua koloistaan ja hyppivät jalkoihin.
Upea vesiputouskin löytyi vuoristosta. Vesi oli mukavan viileää, mutta sopivaa uimiseen.
Olihan sen Ossinkin jo aika päästä suihkuun.
Järvi ja rauha. Tätä olimme hakeneet.
Maaseudulta löysimme upean järven, jonka rannalla oli grillipaikka. Täydellistä. Varustelekan merinovillahuppari piti lämpimänä, vaikka ilma alkoi jo viilentyä.
Saman järven toisella laidalla lähennyimme toistemme syleilyyn. Onko parempaa? Onko?
Redcliffestä löytyy upea laivan hylky aivan rannalta.
Ruskea Bee Gees ja Ossi. Onkohan nuo ukot nyt oikeassa mittasuhteessa?
Caloundra:n Kings Beach vaikuttaa ihan mukavalta asuinpaikalta.
Rantaan vie yleensä mukava hiekkainen polku, joten “släbärit” voi ottaa pois jaloista jo autossa.
Sunshine Coast:in rannat ovat upeita.
Coolum:in rannat ovat upeita. Paikka sijaitsee Sunshine Coast:in ja Noosa:n välissä.
Coolum Beach:llä palvoimme aurinkoa koko päivän.

Lännessä ei valtavasti tapahdu, mutta jos haluat nähdä maalaiselämää, ei sinun tarvitse ajaa kovinkaan kauaksi. Pääset varmasti yhdeksi luonnon kanssa. Varoituksena länteen päin matkustettaessa, siellä asuu oikeat boganit. Mikäli haluat tietää, mitä sana bogan tarkoittaa, kannattaa se googlettaa. Vinkkinä, että on meillä näitä myöskin Suomessa.

Etelään kulkiessa vastaan tulevat Gold Coast, Tamborine Mountain sekä kauempana Byron Bay. Gold Coast on tunnettu turistialue, jonka ovat rakennuttaneet New South Walesialaiset liikemiehet. Alueen ranta on upea ja aivan rannan tuntumassa nousevat pilvenpiirtäjät kohti taivasta. Gold Coast on täydellinen viikonloppureissulle ravintoloineen, klubeineen sekä hemmotteluineen. Paikka on kuin Australian Miami. Omasta mielestämme paikka oli muovinen rahantekokeskus, mutta me olemmekin tällaisia vanhoillisia luonnonystävä hippejä, jotka juomme laatikkoviinimme mieluiten metsän kätköissä. Tästä pääsemmekin sujuvasti Tamborine Mountainiin, jossa upeat laaksot ja korkeuserot hivelevät silmää. Alue ei ole iso, mutta me viihdyimme loistavasti. Killarney Glenin vesiputoukset ja sydämen muotoinen syvänne löytynevät läheltä. Byron Bay, josta puhutaan aitona hippialueena oli mielestämme menettänyt tuon kunnian. Toki alue on täynnä reissaajia ja wannabe-hipstereitä, mutta alueessa ei ollut sen enempää erikoisuuksia, kuin muissakaan rantakaupungeissa. Toisaalta alue saattaa olla mukava paikka viettää vaikkapa railakas viikonloppu.

Mount Tamborinen näköalat ovat upeita. Vuorella on myös mukavia teitä ajaa ja aivan läheisyydestä löytyy paljon leirintäpaikkoja.
Gold Coast:in ranta on pitkä ja tyylikäs. Pilvenpiirtäjät on rakennettu aivan rantaviivaan ja kuvasta voi päätellä paikan olevan suurempikin metropoli.

Työnhaku

Työnhaku Brisbanessa saattaa olla haasteellista. Kilpailu on suurta ja kaupunki on täynnä reissareita, joista jokainen etsii omaa paikkaansa. Riippuu tietenkin alasta, koska tietyillä aloilla on ikuinen työvoimapula. Mutta jos ei kokemusta ja koulutusta ole, niin kannattaa varautua useamman kuukauden työnhakuun tai hakea työ suoraan työnvälitysyrityksestä. Meillä meni niin, että Kaisa laittoi eräänä perjantaina työhakemuksia kampaamoihin ja maanantaina jo pääsi työhaastattelun kautta töihin. Ossi sen sijaan joutui etsimään töitä parin kuukauden ajan ennen kuin tärppäsi työt rakennustyömailla pintarapparien apumiehenä.

Kaisa oli töissä Stefan-kampaamoketjussa Toombul-kauppakeskuksessa. Työ oli kovaa, mutta kansainvälinen työkokemus lisää arvoa jo valmiiksi yli kymmenen vuoden kampaamokokemuksen lisäksi.
Ossi tosiaan etsi töitä pitkään ja mitä löytyi… No apumieshommia tietenkin. Olihan tämä kuitenkin mukava kurkkaus kansainvälisille rakennustyömaille.

Tapahtumat

Brisbane on täynnä tapahtumia ympäri vuoden. Näistä esimerkkeinä Royal Queensland Show (EKKA), Suncorp Riverfire, Brisbane Festival, Scandinavian Festival, Octoberfest sekä lukuisia muita.

EKKA on maaseutufestivaali yhdistettynä huvipuistolaitteisiin, jossa koko Queensland on edustettuna.

Suncorp Riverfire on nimensä mukaisesti suuri ilotulitustapahtuma kaupungin keskustassa yhdistettynä maan armeijan lentokoneiden ja helikoptereiden ylilentoihin.

Sunsuper Riverfire alkoi hävittjien ylilennolla…
…Ja päättyi valtaviin ilotulituksiin.

Brisbane Festival on kaupungin oma taidefestivaali, jossa on esillä elävää katutaidetta sekä järjestettyjä esityksiä teattereissa ja museoissa. South Bank:in joenvarsi on täynnä mitä erilaisimpia valoshowta sekä terasseja.

Brisbane Festival on mielettömän tunnelmallinen tilaisuus. Kannattaa mennä ihan vain haistelemaan meininkiä.

Scandinavian Festival:ssa on esillä nimensä mukaisesti pohjoismaat omia erikoisuuksiaan esittelemässä. Vinkkinä kaikille sieltä saa ostettua kahvia sekä tutumpia kylmiä virvokkeita, kuten Hartwallin lonkeroa.

Mitä??!! Kunnon suomalaista kahvia ja aitoon maitoon tehty Fazerin suklaa. Nyt saivat makuhermot kyytiä ja voidaan kuulkaas sanoa, että nämä kaksi tuotetta me suomalaiset osataan valmistaa paremmin, kuin muut.
Ja kyllä! Pohjolan kylmiä juomia. Nammms!

Octoberfest on hyvin järjestetty Saksalaistyyppinen olutjuhla. Kaikki kyllä tietävät tämän ja jos ei, niin kannattaa tutustua. Sisäänpääsy maksun jälkeen ostat itsellesi rannekkeen, johon voit ladata rahaa ostoksia varten joten korttia tai käteistä ei tarvitse. Mikäli rannekkeeseen jää rahaa käyttämättä, sen voi lunastaa myöhemmin takaisin.

Paikallisilla Oktoberfest:llä tunnelma oli lähes yhtä hyvä, kuin alkuperäisilläkin, mutta aika paljon jäi kuitenkin puuttumaan. Kyllä ne nahkahousut tunnelman kuitenkin tekevät.

Jokaisena viikonloppuna kaupungissa on mahtava Eat Street Northshore-ruokafestivaali, jossa pääsee maistelemaan makuhermot räjäyttäviä ruokia sekä kokemaan festivaalitunnelmaa. Illalla festivaali on parhaimmillaan koristeellisten valojensa ansiosta.

Tässä on kuulkaas sellaiset katuruokafestarit. Makuja löytyy laidasta laitaan ja alue on hyvin tunnelmallinen.
Kaisa sai oman burgerin ja ilmekin sen kertoo, että hyvää oli.
Me ostimme Drive in -elokuvaan liput johon kuului lippu myöskin Eat Street-ruokafestareille. Elokuvana katsoimme uuden karhean Suicide Squad-elokuvan.

Nämä tapahtumat ovat vain osa jokaisen Brisbanen kevään tapahtumakattausta. Etsimällä löytää ja kaupunki onkin täynnä pienempiä tapahtumajärjestäjiä. Kannattaa siis Googlettaa.

Yhteenveto

Vietimme Brisbanessa viisi kuukautta, mikä oli enemmän kuin alunperin oli tarkoitus. Rahaa oli saatava säästöön ja meidän täytyi vaan tehdä hommia. Noihin viiteen kuukauteen mahtui paljon unohtumattomia kokemuksia ja uusia ystäviä, mutta myös niitä huonoja hetkiä, kuten jatkuva matkakuume sekä arkiintuminen. Arki kuitenkin on samanlaista ihan missä tahansa päin maapalloa sitten onkaan. Töitä on silti tehtävä, että päästään taas seikkailemaan.

Kävimmepä myöskin Brisbanen suomiradiossa suorassa haastattelussa eräs lauantai. Soittolistalta löytyi lempi kappaleitamme ja me kerroimme kaikelle kansalle tarinamme.

Automme starttasi 5.12.2016 ja siitä vasta suurin seikkailumme alkoikin. Siitä kerromme lisää seuraavaksi… Peace And Love, Mate!

 

Life Without Seasons

Life Without Seasons

Elämää ilman vuodenaikoja... Mitä se on? Auringon palvomista, uusien elämänkokemusten kokemista ja silmiä avartavaa matkustelua.

21 thoughts to “Brisbane – Kotikaupunkimme Australiassa”

 1. Olipa kiva lukea miten teillä on mennyt! Toi on kyllä niin totta, että Brisbane on just sopivan kokoinen kaupunki. Tekemistä riittää, mutta myös enemmän rauhaa kun vaikka täällä Melbournessa. Tuolla Straddiellä haluaisin seuraavalla Brisbanen reissulla käydä! Harmi että oon missannut tuon radiohaastattelun, se olisi ollut kiva kuulla 🙂

  1. Kiitos kommentista Anna! 🙂
   Se on totta, että Brisbanessa voi olla aivan rauhassa ja omissa oloissaan mikäli haluaa, mutta tarvittaessa löytyy myöskin se hektinen puoli. Parasta kaupungissa on mielestämme sen geologinen sijainti eli lämmin ilmasto sekä monipuolinen ympäristö ja lähiseudut. 200 kilometrin säteeltä löytyy todella upeita paikkoja ja 500 kilometrin säteellä löytyy jopa ällistyttäviä paikkoja.
   Menkää ihmeessä Straddielle ja ottakaa auto alle, jotta näette kaikki kulmat. Kalastajilta voi ostaa kalaa suoraan peräkärryistä rannalta ja itse valmistamalla yönuotiolla saa mahtavan kokemuksen.
   Me koitetaan vielä saada sen radiohaastattelun kopio, sillä se nauhoitettiin. Toivottavasti olisi vielä radion tiedostoissa tallella. Julkaistaan se sit tänne blogiin. 😉
   Mukavia reissuja teille ja tavataan vielä joku päivä. 🙂

 2. Oi, Brisbane! <3 Tuttuja paikkoja ja tapahtumia. Asuimme Brisbanessa puoli vuotta muutama vuosi sitten, ja ihastuimme kaupunkiin aivan totaalisesti. Brisbane on tosiaan juuri sopivan kokoinen kaupunki ja elämäntyyli on niin ihanan rento. Vaikka Sydney onkin kotikaupunkini, haaveilemme salaa muutosta Brisbaneen lähivuosina.

  1. Mukava kuulla Elisa! <3
   Onhan se aivan huippupaikka sijainniltaan ja juurikin sen rennolla asenteella. Brisbanessa elämä voisi ollakin aikamoisen rentoa, jos voisi tehdä töitä ja lomailla sopivassa suhteessa. Pidimme tosissamme siitäkin kaupungissa, että siellä on kesätapahtumia ympäri vuoden, vaikka paikallisittain siellä on mukamas talvikin. 😀
   Monesti työt vievät ihmisiä Melbourneen ja Sydneyhin, mutta mikäli olisi mahdollista saada kunnon työ Brisbanesta, niin ehdotamme sinne siirtymistä. Ehdottomasti jokainen kaupunki on erilainen ja sisältää oman viehätyksensä ja onhan Australiassa joka puolella aika unelmasäät. 😉
   On aina mukava seurata teidän elämää siellä ja lukea sun blogia!

 3. Onpas upeita maisemia! Tuo markkinakuva osui ensin silmään ja se näytti pikavilkaisulla ihan New Yorkin Union Squarelta. Tarkemmin katsoen palmut paljastivat, että jossain muualla ollaan. 🙂

  1. Kyllä se Queensland on aikas kesäinen paikka. Hauskaa, että markkinakuva toi muistoja esille kesäisestä NY:sta. Sitä me ei olla vielä koettukaan, joten sinne siis jossin vaiheessa. 🙂
   Mukavia tulevia reissuja teille!

 4. Näyttää sopivankokoiselta ja -näköiseltä kaupungilta. Kyllähän tuolla kelpaisi elellä.
  Jäin miettimään tuota: arki on samanlaista joka paikassa, voihan se niinkin olla, jotkut vain rakastavat sitä arkea ja omaa ympäristöään niin etteivät halua muusta tietääkään.

  1. Meillä käväisikin mielessä, että mitä jos vain jäätäisiin Brisbaneen asumaan. Loppujen lopuksi aivan sama minne sen kuplan rakentaa, kun sieltä haluaa kuitenkin aina matkustaa pois. Lämpimien maiden kontrasti on kuitenkin sen verran suuri verrattuna Suomen ilmastoon. Ainakin pääsee heti lomamoodiin, kun hyppää Suomessa lentokoneeseen ja lentää lämpimään. 😉

 5. Jopas oli kattava ja käytännönläheinen paketti Brisbanesta! En tiennytkään, että kaupungissa on suuri suomalaisyhteisö, vaikka ystäväni kesäkuussa sinne muuttikin. Kiinnostavaa luettavaa, kiitos!

  1. Kiitos Pia!
   Brisbanessa on tosiaan Australian vanhin ja suurin Suomiseura ja sen mukaista se meininki olikin yhteisön juhlissa. Eräskin herra kertoi menneensä nuorena miehenä jo 40-50- luvulla laivalla Briteistä Australiaan. Laivamatka kesti viikkoja ellei kuukausiakin. Armeijan hän kävi Suomessa tämän jälkeen, mutta oli ihastunut Australiaan sen verran paljon, että löydettyyän Suomesta tyttöystävän hän palasi Australiaan tämän kanssa ja aloitti elämän siellä. 😀 Kaupungissa asuu kyllä myös erittäin paljon suomalaisia nuoria ja nuoria aikuisiakin. Suurin osa näistä on naispuolisia, jotka ovat löytäneet Aussisiipan vierelleen ja jääneet matkalle. Monia nuoria ei nuo Suomiseuran pippalot kiinnosta, mutta facebookista heidät kyllä löytää. Suomalaisena Brisbanessa ei tarvitse olla yksin.
   Hyviä bloggailuja! Me jatkamme irtiottoamme…

  1. Niinhän se menee, että Australian kaupungit ovat loppujen lopuksi niin erilaisia toisiinsa nähden. Toisaalta harva working holiday-turisti tuntee kahta kaupunkia niin hyvin, että tuntee yhteenkuuluvuutta paikkaan. Varmaan olisi meillekin syntynyt erilaisia mielipiteitä muistakin kaupungeista, jos olisimme asuneet niissä kauemmin.
   Suomeen saisivat kyllä tehdä ainakin isoimpien kaupunkien puistoihin nuo kaasugrillit, joita saisivat kaikki käyttää. Monessa paikassa Suomessa onkin nuotiopaikkoja kirveineen ja halkoineen, mikä on mielestämme todella loistava juttu. Nämä nuotiopaikat sijaitsevat vaan aina jossain perämetsässä. Kapungitkin tarvitsevat grillimaistereita! 😀

 6. Brisbane on ikävä kyllä jäänyt minulta kokematta, mutta nyt kiinnostus heräsi aivan toden teolla! Tuolla pitää siis päästä käymään seuraavalla Australian-reissulla 🙂 Kiitos kattavasta infopaketista!

  1. Jos matkalla on, niin mielestämme Brisbanen pääosat on nähty hyvinkin nopeasti eli varmasti viikossa. Sitten voi jo hyvin siirtyä itärannikkoa pitkin esimerkiksi pohjoiseen ja käydä saaret ja rannat läpi. ?
   Hauskoja tulevia matkoja sulle Terhi.

 7. Olipahan kaiken kattava paketti! 😀 Mä olin silloin omalla Aussi-reissullani Brissyssä nelisen päivää ja tykkäsin todellakin! 🙂 Muistan vieläkin sen tunteen, kun lähestyttiin motaria pitkin etelästä ja Brisbanen pilvenpiirtäjät tuli esiin. Se vaikutti kyllä paikalta, jossa viihtyisin itsekin, jos Ausseihin joskus muuttaisi.

  1. Kiitos Sonja! ?
   Kyllä, juuri pidempänä aikana kaupunki näytti erinomaisuutensa. Hyvin voi kuitenkin kuvitella, että lyhyellä pysähdyksellä siitä ei saa kunnolla kiinni ja oman uimarannan puuttuminen voi olla miinusta. ?
   Hyvää talven jatkoa!

 8. Onpa mukavan oloinen kaupunki ja oli kiva lukea kokemuksistanne! Itse en ole Australiaan vielä kerinnyt, ehkä sinne joskus tie vie. Varmasti noinkin pitkä oleskelu kaupungissa antaa siitä paljon enemmän irti, kuin lyhyt reissu.

  1. Kiitos kommentista. ?
   Kaupunki tosiaan on todella mukava, kun siellä oleskelee pidemmän aikaa. Arkikaupunkina se on toimiva ja jokaisessa kaupunginosassa on omanlaisensa tunnelma.
   Hyviä tulevia matkoja Anne. ?

 9. Brisbane on kyllä kiva kaupunki, josta tosiaan saa enemmän irti ystävien seurassa. 🙂 Itse majailin Brisbanessa sekä hostellissa että ystäväni luona, ja täytyy kyllä sanoa, että ystäväni kanssa päädyin sellaisiin paikkoihin joissa ei varmasit olisi perusmatkailaisena muuten käynyt. Mutta Brisbanea enemmän vaikutuksen teki kyllä jo vuosia sitten Gold Coastin rannat – jos Brisbane olisi aivan rannan tuntumassa, olisi se varmasti noussut suosikkikaupunkieni joukkoon. 🙂

  Ihanaa reissunjatkoa teille!

  1. Totta Anna-Katri. Rannan puute kaupungissa on suurin miinus. Onneksi lähimmälle rannalle ei ole kuitenkaan Australialaisittain, kuin kiven heitto. ?
   Ystävien kesken arki Brisbanessa oli parasta. Kaupungissa on kuitenkin mukava määrä mahdollisuuksia ja tekemistä. Simppeli kaupunki kuitenkin.
   Hyviä reissuja! ?

 10. Olipas mielenkiintoista luettavaa teidän arjesta ja kaupungin nähtävyyksistä. Todella mukavan oloinen kaupunki totta vie on kyseessä! Eat street ja siellä muutamat oluet sopisi itselle parhaiten iltaohjelmaksi. Väittäisin, että viihtyisin tuolla hyvin.

  P.S. On teidän reissu kestänyt jo melkoisen pitkään, kun tuota laskuria tsekkasin. Onko tietoa, koska tulette reissulta takaisin suurin piirtein vai mennääkö päivä kerralla eteenpäin?

Comments are closed.