Materiaalista eroon kirpputorin avulla

Kun edessä on lähtö pois Suomesta niinkin pitkäksi aikaa kuin kolmeksi vuodeksi on hyvä tilaisuus luopua kaikesta ylimääräisestä kerralla ja tehdä inventaario kodin huonekalujen, varaston tavaroiden, vaatteiden ja kaiken muun materiaalisen omaisuuden suhteen.

Meillä ajatus lähti siitä, että olemme palaamassa Suomeen vielä reissumme jälkeen ja olisi näin ollut turha luopua ihan kaikesta mitä olemme näiden vuosien aikana kotiimme hankkineet, olisimmehan joka tapauksessa joutuneet hankkimaan kaiken uudestaan. Aivan kaikkea roinaa ja vaatteita on turha säästää ja onkin helpottavaa päästä eroon vaatekaapin täytteenä vuosia lojuneista vaatekappaleista ja häkkivaraston uumenissa pölyttymässä olleista tavaroista, jotka odottavat lopullista käyttötarkoitustaan.

Halusimme säästää osan tavaroistamme ja saimmekin niille varaston järjestettyä. Varastoon menivät tavarat ja huonekalut, jotka tulevaisuudessa haluamme omaan kotiimme ja mitä tarvitsemme uuden elämän aloittamiseen täällä Suomessa irtioton jälkeen. Muutamat tavarat ja huonekalut menivät sukulaisille käyttöön siksi ajaksi, kun olemme matkoilla. Esimerkiksi televisio, kahvinkeitin, lasivitriini ja säkkituoli saivat uudet omistajat.

Huonekaluista meillä meni varastoon jenkkisänky, joka tulee olemaan ainoa peroba-puusta tehdyn olohuoneen pöydän lisäksi, mitä haluamme säästää… Our precious! 🙂

Kirpputori Ankkurinapin tunnistaa persoonallisesta erillisestä entisestä biljardihallista, jota komistaa Kirpputorin logo.
Kirpputori Ankkurinapin tunnistaa persoonallisesta erillisestä entisestä biljardihallista, jota komistaa Kirpputorin logo.

Loput materiaalisesta omaisuudestamme päätyi myyntiin. Vaihtoehtoina oli myydä internetin palstoilla tai sitten kirpputorilla. Vaikka nykyään nettimyynti on varmasti suosituin tapa päästä tavarasta eroon, olemme tykästyneet kotoisiin kirpputoreihin. Ne ovat paikkoja, joista tekee lähes aina löytöjä ja joissa ostamansa tavarat sekä vaatteet saa nähdä heti. Niissä saa myös arvioida ostokset paikan päällä, vaatteet voi sovittaa päälleen ja materiaaliin pääsee heti kosketuksiin. Lisäksi ostotilanne on myös aina luotettava. Internetistä ostamalla ei koskaan voi olla varma onko kyseessä juuri oikeanlainen tuote, saati onko kyseessä huijaus tai muu sellainen jäynä.

Kirpputori Ankkurinapin kahviosta voi ostaa kahvia ja pientä välipalaa kiertelyn lomassa.
Kirpputori Ankkurinapin kahviosta voi ostaa kahvia ja pientä välipalaa kiertelyn lomassa.

Kirpputoreja on erilaisia. On nettikirpputorit, itsepalvelukirpputorit ja kirpputorit missä myyjät ovat itse paikan päällä myymässä tavaroitaan. Kaikille löytyy varmasti juuri se oikea vaihtoehto. Myös eräänlaiset facebookissa olevat kierrätysryhmät ovat tänä päivänä suosittuja. Myös se mitä myyt kannattaa ottaa huomioon kirpputoria valittaessa, sillä jos haluat kaikesta huonekaluista ynnä muusta eroon kerralla suosittelemme ehdottomasti itsepalvelukirpputoria.

Myynnissä on myös hyväkuntoisia huonekaluja niin kotiin kuin mökillekin.
Myynnissä on myös hyväkuntoisia huonekaluja niin kotiin kuin mökillekin.

Matinkylässä “vanhan ostarin” läheisyydessä sijaitseva Kirpputori Ankkurinappi on ollut aina varsinainen aarreaitta. Vapaapäiviä viettäessä kirpputoripöytiä kierrellessä aika menee kuin siivillä ja ostoskori täyttyy nopeasti. Ankkurinapissa on paljon kelvollista tavaraa ja aina lämmin vastaanotto. Pöydät pidetään siisteinä ja tarjonta on valtava. Varsinkin vaatteita olemme kyseiseltä kirpputorilta löytäneet jokaisena kertana, monesti jopa kaksi valtavaa muovikassillista täynnä siistejä monesti käyttämättömiä merkkivaatteita ja todella edullisin hinnoin. Kirpputoreja olemme kiertäneet paljon ennenkin, mutta Ankkurinappi vie kyllä parhaat pisteet.

Pöytämme voi bongata blogimme kyltistä Boulevard-käytävältä vielä huhtikuun loppuun 2016 asti.
Pöytämme voi bongata blogimme kyltistä Boulevard-käytävältä vielä huhtikuun loppuun 2016 asti.
Jokaisella käytävällä on omat persoonalliset nimet.
Jokaisella käytävällä on omat persoonalliset nimet.

Siitä saimme idean, että Ankkurinappi olisi loistava paikka päästä eroon tavaroista ja otimme sähköpostitse yhteyden kirpputorin omistajaan Tuulaan. Hän esitteli meille kirpputorin konseptin ja olimme tyytyväisiä siihen. Valitsimme meille helpoimman tavan eli täysipalvelun, jolloin pöydästä maksetaan 60 euron maksu kuukaudeksi ja 50% myynnistä. Valtavan tavaramäärän ansiosta myynti oli hyvää eikä meidän tarvinnut hoitaa mitään vaan annoimme kirpputorin henkilökunnan tehdä se eli hinnoittelusta myyntiin. Kaikki sujui hyvin ja pääsimme eroon noin puolista kaikista tavaroista. Loput tavarat, jotka eivät menneet myydyksi, päätyivät suoraan hyväntekeväisyyteen Baltiaan vähäosaisille. Loistava tapa kierrättää ja tehdä hyvää. Miksi heittäisi hyvää tavaraa roskikseen, kun osan siitä voi myydä eteenpäin. Maailmassa onkin jo ihan liikaa kertakäyttökulttuuria. Ostetaan uutta tavaraa, käytetään hetki ja heitetään roskiin kyllästyttyään ja ostetaan uusi tilalle. Meillä periaatteena on aina ollut se, että mitään ei heitetä roskiin, ei ennen kuin tuote tai tavara oikeasti menee rikki.

Kosmetiikkaa ja koruja edullisin hinnoin. Nämäkin hiuslakat olivat avaamattomia ja hinta oli murto-osa uudesta.
Kosmetiikkaa ja koruja edullisin hinnoin. Nämäkin hiuslakat olivat avaamattomia ja hinta oli murto-osa uudesta.

Kaiken kaikkiaan materiasta eroon pääseminen on suuri helpotus, monenlaista rojua kerääntyy kaappeihin vuosien saatossa ja niistä luopuminen tuo onnellisen vapauttavan olon. On myös tietyllä tavalla lohdullista, että esimerkiksi vaatekappale, josta luopuu hiukan haikeasti jatkaa “elämäänsä” jonkun muun päällä. 🙂 Toisen roina voi olla toisen aarre!

Ankkurinappi

Tämä artikkeli on tehty yhteistyössä Kirpputori Ankkurinapin kanssa.

Kuukauden päästä ollaan jo lämmössä. 😉

Life Without Seasons

Life Without Seasons

Elämää ilman vuodenaikoja... Mitä se on? Auringon palvomista, uusien elämänkokemusten kokemista ja silmiä avartavaa matkustelua.