Matkamessujen antimet vuodelta 2016

Messuhuumaa ja matkakuumetta.

Torstaina 21.1 pääsimme tutustumaan matkamessujen 2016 tarjontaan ensimmäisten joukossa.

Ammattilaispäivän aamuna oli rauhallista, joten kiertely ständeillä sujui mukavasti väljillä käytävillä ja myös näytteille asettajille oli hyvin aikaa jutella. Saimmekin heiltä hyviä vinkkejä koskien keväällä alkavaa pitkää matkaamme.

Rantapallon meetin pointissa oli helppo tavata ystäviä.
Rantapallon meetin pointissa oli helppo tavata ystäviä.

Klo 13:00 olimme ilmoittautuneet Clarion Hotels ketjun järjestämälle lounaalle kokoushuoneeseen, jossa pääsimme kuulemaan ensimmäisten joukossa Suomeen pian avattavasta hotelliketjusta. Clarion Hotel on osa pohjoismaiden ja Baltian suurimpiin kuuluvan hotellitoimitsijan Nordic Choice Hotelsin konseptia.

Moderni ja tasokas Clarion Hotel Helsinki aukeaa parhaalle paikalle Jätkäsaareen 17.10.2016 . Hotellin kahdessa tornissa tulee olemaan yhteensä 425 huonetta ja korkeampi tornirakennus tulee nousemaan 78 metriä merenpinnasta ylöspäin. Clarion avaa ensimmäisenä Helsingissä hotellin, johon kuuluu ulkona ylimmässä kerroksessa sijaitseva uima-allas, jonka pohja tulee muutaman metrin reunan yli eli huikeat näköalat Helsingin ylitse ovat taattu.

Clarion avaa myös toisen hotellin Helsinki-Vantaan lentoasemalle. 258 hotellihuonetta ja monipuoliset kokous-ja kongressitilat, sekä loistava ravintolatarjonta tarjoavat mainiot puitteet yrityksille ja matkaajille ympäri maailman.

Clarion hotelliketjun promokuva Jätkäsaaren tulevasta hotellista.
Clarion hotelliketjun promokuva Jätkäsaaren tulevasta hotellista.
Clarion hotelliketjun promokuva Skybarista.
Clarion hotelliketjun promokuva Skybarista.

Messuilla meitä kiinnosti kohteina erityisesti Aasia, Australia ja Uusi-Seelanti. Kävimmekin juttelemassa Australian ja Uuden-Seelannin ystävyys seurojen pisteillä ja saimme uusia vinkkejä liittyen tulevaisuuden reissuumme. Lisäksi saimme Uuteen-Seelantiin todella hyvän maan kattavan tiekartaston. Unelmana olisi päästä Uuteen-Seelantiin, sillä se on aina kiehtonut meitä molempia. Erityisesti luonto ja sen monimuotoisuus kiinnostavat.

Matkamessujen kohokohtia olivat tietenkin myös muihin bloggareihin tutustuminen ja siihen meille tarjoutui mahdollisuus Sonera Stagella, jossa Sonera tarjosi kuohuvaa, pikameikkejä sekä kampauksia. Saimme rentoutua hetken rauhassa pitkän päivän jälkeen.  Jalat olivat väsyneet ja pää täynnä informaatiota.

Kaisa kävi pikameikissä ennen illan NBE-bloggaritapaamista.
Kaisa kävi pikameikissä ennen illan NBE-bloggaritapaamista.

Ilta jatkui Kovanen-yhtiön järjestämällä kyydityksellä, joka vei meidät bloggaajat porukalla Radisson Blu -hotelliin Mikonkadulle. Siellä nautimme hyvästä ruoasta,  juomasta ja uusista tuttavuuksista blogimaailmassa. Ensimmäinen messupäivä menikin yön pikkutunneille asti, mutta se kannatti. Monta päivää olisi vielä tutkittavaa, messuilla riittää kyllä koettavaa.

Radisson Blu hotellissa oli tarjoilut kohdillaan.
Radisson Blu hotellissa oli tarjoilut kohdillaan.

 

Lauantai 23.1.

Seuraavan kerran Ossi messuili yksin lauantaina koko päivän, koska Kaisalla oli työpäivä. Klo 12:00 alkoi karavaanikierros, jossa tutustuttiin karavaanarielämän uusiin tuuliin. Kävimme katsomassa isommassa porukassa muutamat vaunut ja autot läpi. Kohokohtana kierroksella katsastimme yli 300 000€ maksavan “asuntoauton”, jonne menee sisälle esimerkiksi Fiat 500 hyvin. Karavaanari elämästä olemme saaneet maistiaisiakin, sillä olemme kaksi viimeistä kesää käyneet Ilosaarirock-festivaaleilla asuntoautolla. Mikään ei ole parempaa, kuin nukkua festareilla itse kuljettamassaa hotellihuoneessa, jossa äänen eristys on huippuluokkaista ja aamukahvin saa keitettyä jalkeille päästyä.

Tässä seitsemän hengen asuntovaunussa puitteet ovat kuin hotellihuoneessa.
Tässä seitsemän hengen asuntovaunussa puitteet ovat kuin hotellihuoneessa.
Ei ihan jokaisen lompakolle sopiva asuntoauto. Sisällä voi kuljettaa kahta moottoripyörää tai pientä autoa.
Ei ihan jokaisen lompakolle sopiva asuntoauto. Sisällä voi kuljettaa kahta moottoripyörää tai pientä autoa.

Kaisa tuli töiden jälkeen vielä pyörähtämään messukeskuksessa ja yhdessä katsoimme Mondon lavalla “TEMPAUDU” kilpailun palkintojen jaon. Kilpailussa olikin hyvät mahdollisuudet voittaa, koska palkintoja oli useita. mm. Belizian matkalaukku, Mondon matkaoppaita ja kolme eri reissua. Joku onnekas sai päävoittona Caribian risteilyn. Jokaisena messupäivänä oli mahdollisuus osallistua kilpailuun ja matkavoittojen kohteet vaihtelivat.

Messuhuuma oli katossa. Aina saa unelmoida lämpimistä ilmoista.
Messuhuuma oli katossa. Aina saa unelmoida lämpimistä ilmoista.
Mondon lavalla arvottiin päivittäin palkinnot matkamessujen järjestämään TEMPAUDU-kilpailuun.
Mondon lavalla arvottiin päivittäin palkinnot matkamessujen järjestämään TEMPAUDU-kilpailuun.

Kävimme vielä pressihuoneessa hörppäämässä kupilliset hyvää kahvia ja moikkaamassa bloggareita, ennen kotiinlähtöä.

 

Sunnuntai 24.1

Aamulla sakean lumisateen keskellä autolla ajaessamme tuntui siltä, että todella tarvitsimme irtiottoa tästä talvesta ja mieli teki suunnata auto kohti lentoasemaa ja ottaa ensimmäinen lähtevä lento kohti etelän aurinkoa. Sen sijaan suuntasimme kohti messukeskusta ja matkahuumaa, se sentään helpottaa hiukan kaukokaipuuta.

Tuliko messuilla vastaan tämän näköistä bloggaria? ;)
Tuliko messuilla vastaan tämän näköistä bloggaria? 😉

Mukana viimeistä messupäivää viettämässä oli myös eräs ystävämme, joka muuten on myös pidemmän ajan konkari bloggari ja hänen työkaverinsa. Hänen bloginsa löytyy TÄÄLTÄ. Oli hauska nähdä ja höpötellä pitkästä aikaa. Kävimme luomassa kontakteja tiuhaan tahtiin ja jäimmekin tapamme mukaan suustamme niin pahasti kiinni, että tunnit menivät vauhdilla. Tutuiksi tuli mm. Interhome, Sportboost, Rayadivers, Aventura…

Mielenkiintoisimpia juttuja messuilla oli Travel Bloggers Give Back- tapahtuma. Rantapallon meeting pointilla järjestetty hyväntekeväisyyskirpputori, jossa kerättiin rahaa Nepalin kastittomille. Ideana oli, että matkabloggaajat halusivat antaa osansa niistä kaikista upeista kokemuksista mitä he olivat itse saaneet kokea maailmalla matkaillessaan ja näin ollen tuotot kirpputorista menivät suoraan Nepaliin niille, jotka apua tarvitsevat. Myynnissä oli matkailuun liittyviä asusteita,tarvikkeita, kirjoja yms. joita pääosin bloggarit olivat kaivaneet kaapeistaan ja saaneet yhteistyöyrityksiä mukaan. Tämä mahtava hyväntekeväisyystapahtuma on varmasti tullut jäädäkseen! Itsellämme ei tulevaisuuden suunnitelmien takia ollut nyt mahdollista antaa mitään matkatavaraa myytäväksi, mutta tuimme kampanjaa ostamalla kirjoja.

Bloggers Give Back- kirpputori ensimmäistä kertaa... eikä todellakaan viimeistä.
Bloggers Give Back- kirpputori ensimmäistä kertaa… eikä todellakaan viimeistä.

Mukana yhteistyössä oli myös Autolla Nepaliin projekti, jossa yhden miehen idea auttaa Nepalilaisia kastittomia sai hänet ja ystävänsä matkustamaan pakettiautolla Nepaliin ostamaan koruja ja ajamaan takaisin Suomeen myymään niitä, jolloin kaikki tuotot menivät suoraan Nepalin kastittomien hyväksi. Tapasimme idean luojan, mukavan ja rennon Juho Leppäsen, joka kertoi mielellään heidän tarinaansa. Autolla Nepaliin on Suomessa ensimmäinen joukkorahoitettu elokuva ja projekti on ollut sen verran laaja ja mielenkiinto suurta, että Nepalin kastittomat lapset ovat saaneet sen myötä yhdeksän uutta koulua ja yli 4500 terveystarkastusta, sekä 4000:lle lapselle viikon kouluruokailun.

Kaisa sai ostamallee Autolla Nepaliin -elokuvan kanteen Juholta nimikirjoituksen. Kuulemma kaikkien aikojen ensimmäisen.
Kaisa sai ostamallee Autolla Nepaliin -elokuvan kanteen Juholta nimikirjoituksen. Kuulemma kaikkien aikojen ensimmäisen.

Halusimme myös ostaa tämän Autolla Nepaliin elokuvan, jolloin olemme mukana myös tukemassa Nepalilaisia lapsia, sillä messuilta 15€ maksanut elokuva kattaa yhden lapsen viikon kouluruokailun. Ossi osti myös kirpputorilta Rauli Virtasen kirjoittaman reissukirjan, joka kertoo omaelämänkerrallisesti reppureissaajan seikkailuista ympäri maailman.

Sunnuntaina lasten matkailupäivänä maskotit kokoontuivat.
Sunnuntaina lasten matkailupäivänä maskotit kokoontuivat.

Matka_Bloggaaja_logo16

 

Matka lähenee!

Life Without Seasons

Life Without Seasons

Elämää ilman vuodenaikoja... Mitä se on? Auringon palvomista, uusien elämänkokemusten kokemista ja silmiä avartavaa matkustelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.