Gracias Torrevieja! 27.9.2015 – 4.10.2015

Espanja eli tuo tapasten, sangrian, aurinkoisten rantojen ja kulttuurillisten nähtävyyksien maa. Taiteilijasielut rakastavat Barcelonaa ja nuorekasta Madridia, toiset taas ovat menettäneet sydämensä aurinkorannikon kansainväliseen elämänrytmiin. Suomalaisilla on varmaan aina ollut tietty erityinen yhteys Espanjaan, onhan sinne jo ne ensimmäiset keihäsmatkatkin tehty aikoinaan. Espanjalla on paljon annettavaa, ihan kaikille löytyy jotakin. 🙂

Meille sattui päähänpisto loppukesästä 2015, kun epätoivoinen kesän jatkamisen halu valtasi meidät kesälomien jälkeen. Jonnekin lämpimään oli vielä päästävä ja lomia viikon verran vielä käytettävissä, siispä päätimme kohteeksemme Espanjan ja Alicanten maakunnassa sijaitsevan viehättävän Torreviejan. Entisen kalastajakaupungin, joka nykyään on lähinnä puolet vuodesta kerrallaan asuvien eläkeläisten suosima lomanviettopaikka. Kaupunki on tunnettu isoista suolajärvistään, joiden vuoksi sinne muuttaa vuosittain paljon ihmisiä ympäri maailmaa erittäin hyvän ilmanlaatunsa vuoksi. Kaupunki on jopa valittu maailman terveellisimmäksi kaupungiksi elää, sillä suolajärvien suolot hoitavat ihoa ja tekevät ilmasta helppoa hengittää. Uskomattomat parannuskeinot luonnosta siis! Suola on myös Torreviejan pääelinkeino, joten sitä viedään ahkerasti suuria määriä maailmalle.

Piha on upea kaikessa yksinkertaisuudessaan. Palmut kukkivat...
Piha on upea kaikessa yksinkertaisuudessaan. Palmut kukkivat…
KAisa nautti lämmöästä täysin siemauksin varjossa.
Kaisa nautti lämmöästä täysin siemauksin varjossa.

Syyskuun lopussa sitten pakkasimme vielä kerran kesävaatteet rinkkoihin, suuntasimme Tampereelle Ossin perheen kanssa ja sieltä Ryanairin siivin kohti Espanjaa. Kohteessa asuimme asunnossa, jonka vuokrasimme Ossin perhetuttavien kautta. Meille oli jo muodostunut kaupungista tietynlainen mielikuva internetistä ja odotimme aikamoista turistiviidakkoa aurinkovarjojen peittämine hiekkarantoineen. Yllätykseksemme kuitenkin tämä meidän pieni ja sievä huoneistomme sijaitsi lähellä rauhallista La Mata -kaupunginosaa, sopivasti lähellä rantaa ja palveluita. Kaupungin keskustaan oli noin viiden kilometrin bussimatka, joten olimme juuri sopivasti poissa ydinkeskustan ruuhkista.

La Mata osoittautui uinuvaksi helmeksi, eikä pelkästään sen valtavan eläkeläismäärän sanoin kuvainnollisesti, vaan kohteessa pystyi helposti viettämään rentoja päiviä. Kieltämättä kadut olivat välillä aavemaisen hiljaisia ja ikkäluokka oli kyllä selvästi 50+, mutta meitähän se ei haitannut ollenkaan, vaan päinvastoin. Olipahan ainakin rauhallista meininkiä luvassa, koska sai pää ja kroppa rentoutua täysillä. Torreviejan ydinkeskustan uimarannat ovatkin  täynnä korttia pelaavia eläkeläisiä, siellä he istuivat aurinkovarjojensa alla viettäen päivän toisensa perään.

Kuva vuokra-asuntomme talon katolta kohti rantaa.
Kuva vuokra-asuntomme talon katolta kohti rantaa.
Tie kohti rantaa upeiden Espanjalaistyylisten talojen kehystämänä.
Tie kohti rantaa upeiden Espanjalaistyylisten talojen kehystämänä.

Kun saavuimme Torreviejaan tuli Afrikan puolelta myrsky. Vettä piiskasi koko illan vaakasuorassa ja taivas repesi salamoista, jollaisia emme olleet aikoihin nähneet. Yksi niistä salamoista säikäytti meidät “Kaisan” melkein sydärin partaalle, sillä se halkaisi koko taivaan ja jyrinä oli päätähuimaava. Vähän siinä vaiheessa mietitytti, että senhän piti olla lähes 100% aurinkoinen kaupunki, sillä aiemmin olimme keskustelleet asunnon vuokraajan kanssa, että siellä ei ollut satanut moneen kuukauteen ennen meidän saapumista. Onneksi kuitenkin aurinko paisteli loppuviikon ihan mukavasti ja lämpötilat pysyttelivät +25 asteen tuntumassa.

Rantakahvila aivan rannassa. LÄmpöä taisi olla +25 astetta. ;)
Rantakahvila aivan rannassa. Lämpöä taisi olla +25 astetta. 😉
Rannan reunassa kulkeva kävelylaituri on kuin suoraan arvokkaammaltakin bulevardilta.
Rannan reunassa kulkeva kävelylaituri on kuin suoraan arvokkaammaltakin bulevardilta.

Huoneistomme oli pieni kolmio, jossa oli ihana keittiö, missä saimme valmistaa ruoat itse. Sisäpihalla oli siisti uima-allas, jossa kukaan muu ei tuntunut käyvän meidän lisäksemme, koska vesi altaassa oli viileää. Taisimmekin herättää pahennusta naapureissa huutaessamme suoraa kurkkua pulahtaessamme viileään veteen. Etupiha kauniine puutarhoineen houkutteli nauttimaan auringosta ja makoilimme useana päivänä aurinkotuoleilla haistellen meri-ilmaa sekä lämmön keinuttaessa meidät euforian tunteisiin. La Matan rannalle oli matkaa pari sataa metriä. Ranta itsessään oli siisti positiivinen yllätys, sillä se oli todella pitkä ja hiljainen. Niin sanotusta aurinkovarjohelvetistä ei ollut tietoakaan. Aallot olivat välillä valtavia. Surffarit olivatkin löytäneet täydellisen kohdan harjoitteluunsa, sinne minne suurimmat vaahtopäät osuivat.

Pihan uima-allasalue kokonaisuudessaan. hrr... kylmää...
Pihan uima-allasalue kokonaisuudessaan. hrr… kylmää…
Uima-allasalue oli aina yhtä täynnä populaa...
Uima-allasalue oli aina yhtä täynnä populaa…

Viikon ajan teimme kaikki ruoat itse. Lähikauppana toimi Mercadona, joka osoittautui todella edulliseksi. Saimme alle sadalla eurolla viikon ruokatarpeet viidelle hengelle. Lidlissä kävimme myös, mutta huomasimme hintojen olevan siellä huomattavasti korkeammat kuin Mercadonassa. Pakkauskoot olivat myös pienempiä eli päinvastoin kuin Suomessa, täällä Lidl olikin se kalliimpi ruokakauppa. Torreviejassa huomasimme konkreettisesti, miten paljon edullisempaa kaikki oli verrattuna Suomeen, varsinkin elintarvikkeet, viinit ja herkulliset paikalliset oluet. Viikon löhölomalla ei kyllä suoraan sanottuna tullut muuta tehtyä kun syötyä hyvin ja makoiltua auringossa, mutta sehän olikin tämän reissun idea eli tavoite tuli saavutettua. 😉

Viikon kohokohtia olivat La Matan -markkinat keskiviikkona, jossa maisteltiin herkullisia Churroja eli kotoisan sokerimunkin pikkuserkkuja sekä isot Torreviejan keskustan markkinat perjantaina, josta tuli paljon edullisia ostoksia. Ostimme paitoja, shortseja ja huiveja ynnä muuta, jotka olivat hintatasoltaan noin 1-2 €. Markkinoilla myyjät ovat lähinnä Marokosta ja tuovat mukanansa myymänsä tuotteet. Hinnat laskivat sitä mukaa, miten pitkälle mentiin kohti iltapäivää. Laatua kannattaa valvoa ostosten teossa, sillä Kiinalaiset ovat löytäneet myös myyntiapajat ja myyvät omia halpatuotteitaan, jolloin laatukin on yleensä surkeaa. Kaupungin alueella järjestetään myös muita markkinoita, Orihuela Costalla markkinat ovat lauantaisin (Playa Flamenca) ja sunnuntain “peltomarkkinat” löytyvät Campo de Guardamarin alueelta (ns. Lemon Tree Market).

Itse tehtyä grillattua kananrintaa granaattiomensalaatti pediltä. Nams... Who`s the chef!
Itse tehtyä grillattua kananrintaa granaattiomensalaatti pediltä. Nams… Who`s the chef!
Aallot paiskivat rantaan ja toivat jotain epämääräistä tullessaan. :D
Aallot paiskivat rantaan ja toivat jotain epämääräistä tullessaan. 😀
Rantaleijona itse kasteli nilkkojaan ja tietenkin pleksit päässä.
Rantaleijona itse kasteli nilkkojaan ja tietenkin pleksit päässä.

Torreviejan reissu kokonaisuudessaan oli onnistunut. Mieli ja keho rentoutui, nassut sai arskaa ja kroppa muutaman kilon lisää. Suomea kuultiin useaan otteeseen ja tavattiin “mattimeikäläisiä”, jotka olivat muuttaneet eläkepäivien viettoon tähän mukavaan kaupunkiin, jossa aurinko paistaa 80% vuodesta ja sää on aina leuto sekä miellyttävä. Ei hullumpia eläkepäiviä.

Kaupungista löytyy myös Suomalainen kahvila ja -kampaamo, sekä laulajille kotoinen Bar Carlos. Siellä mekin kävimme fiilistelemässä ja parit tanssit tanssimassa. Kyllähän Ossikin sitten innostui laulamaan parit Suomalaiset ikivihreät. Siitä tuli mieleen lähinnä suviyöt kotimaassa.

Suomalainen kahvila kahvilla. Olihan se yksi kylmä käytävä repäisemässä. ;)
Suomalainen kahvila Kahvilla. Olihan se yksi kylmä käytävä repäisemässä. 😉
Tainnut jäädä punasuodatin päälle vai oltaisiinko saatu vähän aurinkoa...
Tainnut jäädä punasuodatin päälle vai oltaisiinko saatu vähän aurinkoa…

Meille on aina ollut kovin vaikeaa ymmärtää ihmisiä jotka lähtevät toiseen maahan ja hakevat sieltä Suomalaisia fiiliksiä, ihmisiä ja Suomalaisia ruokia. Miksi lähteä ulkomaille, jos sieltä hakee vain kotimaista, eikä halua syödä paikallisia ruokia, saati tutustua paikalliseen kulttuuriin. Ehkäpä tämä reissu avasi vähän sitä maailmaa meillekin ja antoi vastauksia kysymyksiimme. Huomasimme, että se on tuttua ja turvallista niille sukupolville, jotka eivät ole pystyneet nuoruudessaan mahdollisuutta matkustaa rinkat selässään vapaina maailman ääriin ja niille joille englantia ei koulussa vielä kunnolla opetettu. Ymmärrämme heitä nyt paremmin, eläkeläisiä jotka saavat kotimaisen turvallisuuden tunteen ympäristössä, jossa aurinko paistaa, ruoka ja juoma on edullista, rannat jatkuvat silmin kantamattomiin ja suolainen meri-ilma hellii ihoa ja keuhkoja. Nuo eläkeläiset ovat tuon kaiken ansainneet.

Tämän matkan teimme 27.9.2015 – 4.10.2015.

Life Without Seasons

42 thoughts to “Gracias Torrevieja! 27.9.2015 – 4.10.2015”

 1. Aika hyvin oli lopussa kiteytetty se, miksi niin monet eläkeläiset ovat Espanjan löytäneet. Suomalaisesta yhdyskunnasta saa juttuseuraa ja tukea, kun välttämättä kielet eivät ole milläkään tavalla hallussa. Itselle olen hyvin huomannut tämän aikoinani Costa del Solille suuntautuneilla golfreissuilla, jossa oli usein pelikavereina suomalaisia eläkeläisiä, jotka viettivät talven etelässä. Golf oli heille siellä se harrastus, osalle kuningas alkoholi. Ne jotka joivat kohtuudella, olivat varsin mielyttävässä ilmastossa viettämässä mukavia talvipäiviä.

  1. Just niin Rami! Eiköhän perusteta kaikki bloggarit jonnekin päin Etelä-Eurooppaa oma eläkeläisbloggareiden kommuuni, kun sen aika tulee. ? Voidaan sitten miettiä sitä harrastus puolta erikseen… Jos sitä alkaisi golffaamaan siis. ?

 2. Ensimmäistä kertaa kuulen, että suolajärvi on terveellinen! Olen viettänyt aikaa esimerkiksi Saltonilla ja ilma on tukahduttavaa ja suola haisee kaikkialla. Se on todellinen maanpäällinen helvetti ihmisille. Linnut ovat tietysti toista mieltä, linnuille se on paratiisi, tai ainakin toistaiseksi on ollut.
  Minulla ei ole ollut halua törmätä suomalaisiin kaukomailla, elleivät ne ole kotoutuneita suomalaisia, jolloin ne ovat siellä juuri siitä syystä, että ne ovat Suomessa olleet erittäin epäsuomalaisia.

  1. Suolan tuoksu ilmassa on kyllä voimakas paikoittain, mutta merenrannalla sitä ei haista onneksi niin vahvasti. 🙂 Tiedämme tunteen, kun matkalla törmää toisiin Suomalaisiin ja haluaa vaihtaa esimerkiksi ravintolaa sen takia. Kuulostaahan se korvaan tietysti aika töykeältä, mutta ei sitä viidakkovaelluksella halua törmätä omaan kieleen. Toisaalta kokemus on yhteinen, joten on myös mukava vaihtaa fiiliksiä.
   Ne lomamatkat tosin ovat luonteeltaan sellaisia, jossa hakee omaa rauhaa. Tästä tiesimme jo etukäteen, että kohteessa on paljon eläkeläisiä Suomesta ja muualtakin.

 3. Onneksi myrksy meni pian ohi ja saitte jatkettua kesää vielä tuolla matkalla. Kesän pidentäminen syksyyn on kyllä ihan parasta.

  Onneksi matkakohteita on niin moneen eri makuun, niin kaikkein suurimmatkin kotihiiret voivat matkustaa etelän lämpöön ja olla silti omalla mukavuusaluellaan 🙂

  1. Onneksi se tosiaan ei ollut kuin paikallinen myräkkä. Pääosin päivät olivatkin todella lämpimiä ja aurinko hyväili kasvojamme.

   Totta! Voisimme ajatella aivan ummikkomatkailijoille kohteeksi tuollaista kaupunkia.

 4. Kuten Teija tuossa kommentoikin, on vain hyvä, että kohteita on moneen makuun niin kielitaidottomatkin uskaltautuvat ulkomaille 🙂 Vaikka itsekään en luokittelisi suosikkikohteiksini suomalaisten eläkeläisten kansoittamia lomakyliä, voisin kyllä tämän postauksen perusteella vallan hyvin viikon Torreviejassa viettää 🙂

  1. Jep, on silkkaa hulluutta jäädä tuttuihin nurkkiin pyörimään ikusesti, jos on mahdollisuus käydä katsastamassa palloa. Monelle tosi arkirutiinit ovat tärkein asia tai sitten kynnys on vaan turhan korkea ylitettäväksi. 😉 Kaupungissa olo oli todella helppoa kaikin puolin. Voisin kuvitella tuota kohdetta esimerkiksi sellaiselle pitkäaikaismatkustajalle, joka voisi tehdä esimerkiksi etätöitä.

 5. Olipa mielenkiintoinen raportti, nimittäin vaikka asun täällä Espanjassa, niin Torrevieja on vielä käymättä! Fuengirolassa olen käynyt ja sehän oli mahtava paikka tämmöiselle ulkosuomalaiselle, sieltä kun sai lonkeroa, pullaa ja karjalanpiirakoita! Suomikaupasta vielä tuliaiset kotiin eli salmiakkia, puurohiutaleita, suklaata, ihan mahtavaa!!

  1. Torrevieja on kaupunkina aivan erilainen, kuin Espanjassa perinteiset kaupungit on yleensä. Sieltä puuttuu lähes täysin se perinteinen paikallinen kulttuuri. Se on siis melkeinpä siirtokunta maan sisällä. 😀 Kyllä se Suomalaisen mieli aina välillä kotimaan tuotteille lämpiää. Voin uskoa miten sitä välillä tekeekin mieli salmiakki(kossua) yms.

 6. Kyllä mä ainakin kaipaisin suomalaista ruokaa ja kieltä, jos olisin pidempään ulkomailla. En tosin ole koskaan itse vielä suunnitellut lähteväni eläkkeellä pois täältä, mutta eihän sitä tiedä vielä. En ole mikään rantalomaihminen, niin noi etelän kohteet on käymättä, mutta tällaiset postaukset saa aina miettimään, että entä jos sittenkin kävisi jossain kokeilemassa.

  1. Se mikä Torreviejassa eläkeläisiä miellyttää on samassa elämänvaiheessa olevien ihmisten yhteisöllisyys. Suurin osa todennäköisesti tekevät kaikkea muuta, kuin makaavat rannoilla. Kaupungissa on useita toreja ja yhteisöjä, joiden kanssa varmasti tekemistä riittää. 😉

 7. Kuulostaa mukavalta ja leppoisalta kesän jatkeelta! 🙂 Nuo ovat varmastikin mukavia paikkoja eläkeläisille, sillä heistä monet tuskin enää kaipaavat seikkailuja ja uutta sekä ihmeellistä, vaan helppo ja tuttu ympäristö on enemmän mieleen. Tosin kyllähän tuollaista maisemaa mielellään nuorempanakin katselee, kuten tulitte todistaneeksi, en pane ollenkaan pahakseni houkuttelevan näköistä merta ja aurinkoa silloin, kun se on jo Suomessa syksyn sateiden myötä kortilla.

  1. Kyllä! Ranta oli todella upea ja joka puolella oli kliinisen puhdasta. Graffiteja tai muutakaan sotkua ei ole missään ja hommat ovat järjestyksessä. Vaikka pidämmekin Aasian sekasorrosta ja mystisyydestä, niin haluamme varmasti eläkepäiville helppoutta ja lämpöä. Ei tietenkään haluta vielä edes ajatella eläkepäiviä. 😀 Tämä oli erittäin helppo lähteä jatkamaan kesää. Rankan työn ohelle emme halunneet rankkoja matkasuunnitelmia, vaan helppoutta ja yksinkertaisuutta.

 8. Huoneisto, missä voi valmistaa omat ruuat paikallisista aineiksista on aina ehdotonta plussaa.

  Olemme lomailleet paljon Espanjan Alicanten ja Murcian alueella. Myös näiden suolajärvien läheisyydessä. Niitähän löytyy paljon, ja monessa voi käydä hoidattamassa itseään mineraalipitoisella mudalla. Stacy tuossa pohtikin suolajärvien terveellisyyttä. Niitä lienee monenlaisia, mutta hajuhan on kaikissa missä vesi ei pääse kunnolla vaihtumaan, melko tyrmäävä. Tämäkin varmaan on kiinni myös vuodenajasta. Eli kesällä haihtuminen on nopeampaa.

  1. Olette lomailleet siis naapurikaupungeissa. 🙂 Kyllä, ne suolajärvet, jotka ovat keskellä mantereella haisevat aikalailla. Onneksi merituuli meidän tapauksessa pyyhki hajun pois.
   Omien ruokien valmistus on erittäin hyvä juttu siinä vaiheessa, kun haluaa päästä tekemään herkkuruokia tuoreista paikallisista aineksista ja päästä hiukan edullisemmin. 😉

 9. Espanja jäänyt väliin kokonaan sillä olemme suoraan lentäneet kanarialle. No kai tilanne korjaantuu joskus. Jotenkin aika hiljaisen näköistä. Ai mutta eihän enää ollut sesonki kausi. Toivottavasti Ryanair lentää taas keväästä!
  Hyvää pohdintaa lopussa. Niin se on, että jos paljon saman maan väkeä niin kai ne haluaa tuoda mukanaan jotain omaa. Me muuten oltiin Kanarialla viimeksi suomi baarissa katsomassa itse Frederikkiä. Mottona, että jos suomalainen julkkis ja vielä reetu esiintyy ulkomailla on edes pakko kerran mennä paikalle!

  1. Aika oli oikeastaan parhaita aikoja olla tuolla. Elokuussa Keski-Eurooppalaisten ollessa lomalla rannat ovat täynnä ja kesällä siellä on aivan valtavan kuuma. Nyt oli sopiva lököilykeli ja lämpöä riitti yö myöhään.
   Taisitte olla kohteessa Playa Del Ingles ja baari taisi olla Ryysyranta? 😀 Tuon tiedän kanariansaarista. 😀 Sielläkin on oma Suomalaisyhteisö…

 10. Ainakin toistaiseksi olemme ajatelleet, että juuri suomalaisten eläkeläisten suosimille alueille emme halua pari päivää pitemmäksi ajaksi asettua. Jotenkin sillä logiikalla, että eivät kaikki suomalaiset Suomessakaan ole ystäviämme, niin emme halua johkaantua jotenkin sellaiseen ympäristöön, jossa oletuksena on, että hei kun me ollaan kaikki suomalaisia, niin totta kai me kaikki viihdymme yhdessä. Joskus kauan sitten olimme äkkilähdöllä Kyproksella ja päädyimme kielitaitoisina auttamaan yhtä jos toista siinä määrin, että se alkoi jo käydä työstä ja aloimme mahdollisuuksien mukaan pitämään suumme visusti kiinni 🙂

  1. Eikä varmaan kannatakaan. 😀 Kun jaksaa ja pystyy matkustella muuallakin, niin silloin pitää kierrellä mahdollisimman paljon paikkoja läpi. Se on todellakin paha, jos lomalla tulee tunne, että joutuu auttamaan jatkuvasti jotakuta. Totta on, että vaikka ulkomailla ihmisiä yhdistää sama kotimaa, niin muuta yhteistä ei sitten ehkä olekaan. Se ei välttämättä ole syy ystävystyä. Kemiat ei aina kohtaa, eikä ketään tarvitse pakosta sietää. Free will…

 11. Suomalaisuus tosiaan yhdistää ulkomailla, joten en ihmettele että eläkepäiviä lähdetään viettämään samoille nurkille, missä on jo oman kielinen ja kulttuurinen yhteisö valmiina. Itekin oli pakko myöntää vaihdossa ollessa, että toisista suomalaisistahan sitä lopulta sai ne parhaat kamut (tuota käsipuoleen tarttunutta miestä lukuunottamatta, hehe!). Kyllähän tuolla Torreviejassa kelpaisi rantsussa muutaman aurinkoisen päivän lekotella!

  1. Aivan ja monesti Suomessakin näkee, että vaihto-opiskelijat ovat keskenään pääosin tekemisissä eikä niinkään paikallisten. Maailmalla on paljon travelleriyhdyskuntia, joita yhdistää palava halu matkailla lowbudgetilla, mutta ovat jämähtäneet tiettyyn paikkaan. Heitä sanotaan myös rantapummeiksi. 😉 On helpompi olla samanliasten ihmisten kanssa tekemisissä. Kannattaa käydä. Ottakaa vaikka airbnb kämppä ja auto kohteeseen. Kyllä siellä viikko menee helposti. 😉

 12. Torreviejan suomalaiskommuuni on minulle vieras, mutta huomenna lähden katsomaan miltä sellainen näyttää Brasiliassa, Rion lähellä (jossa nyt asun), Penedossa 😉

 13. Hyvä juttu! Ymmärrän täysin, miksi suomalaiset menevät massoittain viettämään eläkepäiviään esimerkiksi Espanjaan. Onhan se kuitenkin niin “tuttua ja turvallista” – ilman Suomen loskapaskasäätä. Voin täysin kuvitella olevani yksi heistä 😀

  1. Jep, alkaa tämä loskapaska tässä ketuttamaan. Meillä oli myös ajatuksena tuolla ollessa, että ollaan tuolla varmaankin yksiä vanhuksia muiden seassa joku päivä. Paikka, jossa kehtaa ottaa vanhempanakin paidan pois rannalla. 😉

 14. Joo, ei ole varmaan sellaista maailmankolkkaa jossa ei törmäisi suomalaisiin 😉 hihh… Eläkeläiset on kyllä hiffanneet mukavan elämän avaimet ja täysi hatunnosto heille, että viettävät päiviään siellä lämpimässä. Oishan se kiva ehkä itsekin, sitten joskus vietellä eläkepäiviä Espanjan auringon alla…
  Hieno tosiaan tuo rantabulevardi.

  1. Jeps, meitä on joka kolkassa. 😀 Nuorempien on mahdollista oppia vanhemmilta tiettyä rentoutta elämään. On mukava keskustella kokeneiden ihmisten kanssa elämästä ja kuinka he ovat matkustelleet ympäriinsä. Moni tuonnekin eksynyt on vanha travelleri, joko omatoimisesti tai työn puolesta.

 15. Espanja on kyllä niin ihana, että voisin hyvinkin kuvitella viettäväni eläkepäiviäni siellä. Valitsisin kyllä ehkä jonku muun kohteen, kuin valmiiksi suomalaisten kansoittaman, vaikka mistäpä sitä tietää, mitä eläkeläisenä sitten arvostaa 🙂

  Meille kävi Costa Ricassa hauskasti kun jouluaatoksi otettiin hieno ecolodge metsän laitamilta ja ajateltiin että täällä saadaan olla ihanasti rauhassa. Makoiltiin illalla sängyllä, kunnes metsän siimeksestä alkoi kuulumaan suomalaisia joululauluja lasten suusta 😀 Kaisessa absurdiudessaan tilanne oli vaan niin huvittava ja mieleenpainuva, ettei voinut muuta kuin nauraa. 2 suomalaista perhettä oli tullut sattumalta samaan paikkaan viettämään joulua. 🙂

  1. Me ollaan samaa mieltä. Espanjan kulttuuri on itsessään jo niin kiehtova, että voitaisiin kuvitella olevamme joskus jossain pienessä Espanjalaisessa kylässä asumassa. 🙂

   Hauska sattuma. Tuo on juuri sitä, että luullaan monesti päässeen kaikesta tutusta ja kotimaisesta karkuun ihan maailman perukoille asti ja kukas muukaan siinä viereisessä kämpässä sitten monesti onkaan, kuin suomalainen. 😀 Yhteiset asiat kiehtovat. Yksinäisyys ja rauha. 😉

  1. Niin mekin välteltiin tähän saakka, kunnes tuli tilaisuus noopealle kesän jatkolle. Ennakkokäsitykset olivat melkoiset, mutta jälkeenpäin ajateltuna kannatti lähteä. Kun matkustaa erilaisilla tavoilla toisistaan erilaisissa ympäristöissä saa monenlaisia kokemuksia. 😉 Helppous oli tämän matkan teemana…

 16. Minä olin viime syksynä käymässä samoilla suunnilla ja pääsin kyläilemään Altean pikkukaupungissa yhden suomalaisen eläkeläispariskunnan luona, ja voi että heidän elämä vaikuttikin ihanan leppoisalta. Alteassa en kyllä edes törmännyt muihin suomalsiiin, ja heidän asuinalueellaankin he olivatkin ainoat suomalaiset. Ja espanjakin sujui tältä eläkeläisparilta jo mallikkaaksi. Tällaiset eläkepäivät kelpaisivat minullekin! 🙂

  1. Heillä varmasti onkin leppoisaa vietellä eläkepäiviä lämpimässä. Suomen eläkkeellä kyllä pärjää kivasti Espanjassa. Tuo Altea taitaa ollakin hieman Espanjalaisempi kaupunki, jossa itsellämmekin olisi mukava olla, mutta vasta myöhemmin… 😉

 17. Komppaan edellisiä kommentoijia siinä, että on hyvä kun matkakohteita ja eläkeläisparatiiseja on moneen makuun ja jokainen voi löytää sen oman paikkansa auringossa. Niin kuin sanoitkin, jokainen eläkeläinen on sen todellakin ansainnut ja monen terveydelle lämmin ilmasto sopii paljon paremmin kuin kotoinen talven kylmyys.

  Olemme käyneet reissuvuosikymmenien aikana tasan yhden kerran Suomi-baarissa ja se oli melkein must juttu, kun olimme suomalaisten suosikkikohteessa Mallorcalla Palman kaupungissa ja asuimme vielä El Terrenon kaupunginosasssa. Menimme ihan mielenkiinnosta katsomaan, minkälaista meno suomibaarissa on ja ihmisten kanssa jutellessa kuuli kyllä monenlaista tarinaa. Oli matkaajia, jotka olivat koko elämänsä aikana käyneet vain ja ainoastaan Mallorcalla, samassa hotellissa joka vuosi jopa vuosikymmenien ajan ja olivat erittäin tyytyväisiä eivätkä kaivanneet mitään muuta.

  Palman baarin pitäjinä oli ihana pariskunta Pia ja Pepe, enkä lainkaan ihmettele miksi suomalaiset viihtyivät heidän baarissaan – he olivat aivan mahtavan sydämellisiä ihmisiä!

  1. Tämä kommenttisi on täyttä totta joka sana. Tuo on juuri sitä mihin itsekin törmäsimme matkallamme. Hauskaa miten ennen reissua näiden asioiden syvempi ajattelu ei käynyt edes mielessä, mutta matkan jälkeen asiat olivat hautuneet mielissämme sen verran, että saimme kiinni siitä asiasta, miksi ihmiset menevät viettämään aikaansa kyseisiin paikkoihin. 🙂

 18. Kuulostaa mukavan rennolta lomamatkalta 🙂 Hassua että Lidl oli tuolla se kalliimpi kauppa! On kyllä hyvä idea tehdä itse ruokia matkalla, siinä säästää paljon 🙂

  1. Kävimme toki iltaisin välillä ulkonakin syömässä, mutta pääasiassa teimme aamiaiset, lounaat ja päivälliset asunnolla. Se on helppoa, kun on aina kouluttautunut ammattikokki mukana matkassa. ? Yllätyimme hintojen eroista Lidlin ja Mercadonan välillä. Todennäköisesti Mercadona paikallisena liikkeenä saa edullisemmin hankittua myytävät tuotteensa. 🙂

 19. Espanja on mulle vielä tuntematon alue, mutta tänä vuonna on suunnitelmissa suunnata Barcelonaan. Olen hyvin vakuuttunut ettei suomalaisten suosima Aurinkoranta (Fuengirola ym.) olisi yhtään mun paikka. Kaipaan ulkomailta juurikin ulkomaita, enkä “toista Suomea”. En siis halua matkalla lukea ruokalistaa Suomeksi tai mennä Suomibaariin. Ymmärrän kuitenkin hyvin miksi erityisesti vanhemmat ihmiset tälläisa kohteita suosivat.

  1. Sama juttu yleensä meilläkin. Pyrimme menemään kohteisiin niiden kulttuurin ja paikallisuuden takia. Varsinkin, kun kyse on ulkomaista.
   Meille kuitenkin matka minne tahansa on aina uusi kokemus, johon on asennoiduttava sen mukaisesti. On aivan sama, kohdistuuko matka 50- tai 5 000 kilometrin päähän.
   Tämä oli pääasiassa pieni ja helppo loma, jossa ei tarvinnut sen koommin suunnitella mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *